Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Procedure teamindelingen seizoen 2023-2024

Nieuws afbeelding 7-6

Het einde van het seizoen is weer in zicht. Dat betekent voor de vrijwilligers van de Technische Commissie (TC) dat er hard gewerkt wordt. Wij zijn al druk bezig met de teamindeling van breedte- en prestatieteams voor het volgend seizoen, maar ook het organiseren van trainers en coaches, materialen en nog veel meer. Omdat de indeling van nieuwe teams altijd een spannende periode is voor kinderen én ouders, nemen we je graag mee in het proces.

Evaluatie huidige teams
Het proces begint met de evaluatie van de huidige teams en spelers vanuit de Lijncoördinatoren. Zij leveren samen met de coaches en trainers waardevolle informatie over de prestatie, vaardigheden en ontwikkeling van de spelers van het afgelopen seizoen. Zij kennen namelijk de spelers goed en hebben inzicht in sterke, zwakke en ontwikkelpunten. Deze bevindingen worden twee keer per jaar ingevuld in een Ontwikkelformulier.  Zo wordt er het hele jaar door gekeken naar de ontwikkeling van de individuele speler. 

De Lijncoördinatoren organiseren dan ook in een seizoen twee overlegmomenten met de coaches en trainers om alle inzichten en aanbevelingen te bespreken. We luisteren naar de feedback en aanbevelingen en proberen hier rekening mee te houden bij het maken van de teamindeling. De teamindeling wordt uiteindelijk door de Lijncoördinatoren gemaakt.

Wanneer er spelers/speelsters uitblinken in een team, dan worden deze kenbaar gemaakt aan de Lijncoördinator Prestatie van de betreffende lijn.

Het selecteren voor Prestatieteams
Met een team van onafhankelijke vrijwilligers met hockeyervaring worden diverse wedstrijden en trainingen bijgewoond om te kijken naar jongens en meisjes, die zijn voorgedragen voor een prestatieteam. Door de beoordelingen van trainers en coaches, de aanbevelingen van de Lijncoördinatoren en het kijken naar de diverse spelmomenten is er aan het einde van het seizoen een goed beeld van deze spelers. Op basis hiervan worden spelers ingedeeld voor de selectietrainingen. Selectietrainingen kunnen plaatsvinden in juni vanaf M/JO14. Voor M/JO12 vindt er geen selectie plaats.

Opleidingsteams
In sommige lijnen zijn er meer spelers, die in aanmerking komen voor een 1e of 2e team. Door beperkt aantal plaatsen in deze teams is besloten dat het 3e team een Opleidingsteam is en vallen onder de Prestatieteams. Het aantal Prestatie- en/of Opleidingsteams wordt per seizoen en per lijn door de TC bekeken en bepaald. 

Teamindeling
Hockey is leuk en daarom is het belangrijk dat spelers zich thuis voelen in hun team en gemotiveerd zijn om zich verder te ontwikkelen. Het streven vanuit de TC is evenwichtige en competitieve teams. Waar ieder kind zich kan ontwikkelen of kan doorgroeien op zijn of haar eigen niveau.

Het maken van de teamindeling is een complex proces. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de technische vaardigheden van een speler, maar ook naar teamdynamiek. Daarnaast zijn wij ook afhankelijk van het aantal spelers per lijn, het aantal te formeren teams en wellicht individuele wensen. Wanneer het aantal spelers per lijn minimaal is, kan besloten worden dat er geen selectie zal plaatsvinden. Kortom een puzzel met veel stukjes. Het uiteindelijke besluit voor de teamindeling ligt dan ook bij de TC.

Publicatie teamindeling 2023/2024
De teamindeling van de jeugd (O18, O16 en O14) wordt op 11 juni via de website van MHC Rosmalen bekendgemaakt. Ook worden de selectieteams gepubliceerd met bijbehorende data en tijden waarop de selectietrainingen plaatsvinden. Hiervoor wordt geen aanvullende persoonlijke uitnodiging verzonden. 

De selectietrainingen zullen onder zo normaal mogelijke omstandigheden plaatsvinden, gegeven door eigen trainers van hockeyclub MHC Rosmalen. De inhoud van deze training wordt voorbereid en begeleid door de TC (trainingsstof, briefing beoordelaars en instructie trainers). 

Helaas is een uitnodiging voor deelname aan de selecties geen garantie op  een plaats in een van de prestatieteams. Het is fijn als ouders dit vooraf bespreken met de kinderen, die deelnemen aan de selectietrainingen om ze zo voor te bereiden op een mogelijke teleurstelling. 

De teamindeling van de jongste jeugd en O12  wordt op 18 juni via de website van MHC Rosmalen bekendgemaakt.

Afronding seizoen 2023 en start 2024
Vanaf 12 juni vinden de selectietrainingen plaats, op de huidige tijdstippen van de betreffende teams. De overige teams trainen tot 17 juni in de huidige teams, op de reeds bekende tijden door. Na 17 juni kan dit, als er behoefte voor is,  aangevraagd worden bij trainingsondersteuning (door een mail te sturen aan [email protected]), waarbij er zelf trainers en materiaal geregeld moeten worden. 

Op zaterdag 17 juni zal de Jongste Jeugddag voor de jongste jeugd plaatsvinden, verdere communicatie zal hierover nog volgen. Deelname hieraan is verplicht.

Voor seizoen 2023/2024 starten de trainingen van de Prestatieteams 3 weken voor de start van de competitie. Voor de jongste jeugd en de overige teams is dat in week 35, vanaf maandag 28 augustus.

We willen onze lijncoördinatoren, onafhankelijke derden, coaches, trainers en alle andere betrokkenen bedanken voor hun inzet en bijdrage aan het proces van de teamindelingen.

Vragen?
Mochten er nog vragen en of onduidelijkheden zijn, mail dan naar [email protected]